Семейството е екип!
13.05.2022
15 май - Международен ден на семейството

Ние всички се раждаме в семейства. И всички семейства са различни. Но равенството започва у дома. Защото семейството е екип. Всеки човек в него има свое уникално място и роля. И всеки може да допринесе за добруването на цялото семейство.

Тази година, Международният ден на семейството на 15 май се провежда под мотото „Баланс между работата и семейството“. Ние избрахме да го отбележим с посланието „Семейството е екип!“ на кампанията #FamilyTeamWork. С партньорите COFACE Families Europe и MenEngage се стремим да провокираме повече деца, родители и семейства да помислят за споделяне на домашните ангажименти и грижите за близки хора.

Всяко семейство има свободен избор. Няма определен начин за организиране на съвместния живот у дома. Все пак доброто планиране, гъвкавост и комуникация са важни за спокойното и ведро споделено ежедневие. Целта ни е да провокираме поглед към семейството като екип и да стимулираме разговор между родители и деца от всички поколения за споделяне на домашната работа и решенията в семейството.

Разгледайте нашите карти Семейно бинго. Те са разработени от COFACE и MenEngage Eastern Europe & Central Asia и адаптирани за България от Фондация Лале с цел да стимулират по забавен начин разговор за добро разпределение на домашните задължения. Направете свое собствено бинго и го споделите с приятели и роднини. Картата за планиране помага да подредите заедно задачите по важност и да ги разпределите така, че всеки да участва според възрастта и уменията си.

А ако имате и бинго от 3 избрани дейности в една линия ще имате и повод за малка семейна награда.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни