EngAIGers в подкрепа на местни доброволци
20.07.2016
Клубът на мотористите от AIG България и Фондация Лале организират кампания в подкрепа на местни доброволчески инициативи.

Целта е насърчаване и въвличане на млади хора от малки населени места в отговорно шофиране, сигурност на пътя, зачитане и грижа към другите хора и реализиране на доброволческа инициатива за децата и възрастните хора в населеното място.

Инициативата е насочена към млади хора /15+ години/, които се вълнуват от мотори, високи скорости, силни изживявания, но още не са развили разбиране за сигурност, отговорност, уважение към другите на пътя и в живота. Чрез въвличане в инициатива, замислена и реализирана от тях самите, те ще имат възможност да бъдат полезни за другите, като демонстрират знания, отношение и възможности.

Инициативата ще се реализира в малки населени места, където няма /или са ограничени/ възможностите за социален или културен живот, младите ходят на дискотека в съседни населени места и може би карат като излагат на риск себе си, приятелите си и хората в населеното място.

Групи от Клуба на мотористите от AIG България ще посетят няколко населени места, за да се срещнат с местна младежка група и ще направят кратко представяне на теми като отговорно каране, скорост и отговорност, защо и как мотористите се грижат за другите. При възможност ще се включат или ще открият доброволческа инициатива в населеното място.

Насърчаваме всеки, който споделя страстта към мотори, високи скорости, силни изживявания, адреналин и вярва, че сигурност, отговорност, зачитане на другите на пътя и в живота е важно, да подкрепи кампанията като направи дарение на http://www.tulipfoundation.net/donate/

Реализация:

  • Приемане на предложения от местни организации до 31 август 2016 на info@tulipfoundation.net;
  • Избор на инициативи, които ще бъдат финансирани – до средата на месец септември;
  • Мотористите на EngAIGers посещават 3 избрани от тях места за начало на местната доброволческа дейност през септември 2016 г.

 

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни