Трета работна среща на партньорите за обмяна на практики за фамилни групови конференции
22.06.2018
Работно посещение по Програма за Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Берлин, 18 – 22 юни

Поредната работна среща на партньорите  от програмата за Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа се проведе в Берлин  от 18 до 22 юни 2018. И този път екипът на Фондация Лале покани колеги от други организации да се включат в работното посещение. Участваха Елеонора Лилова, председател на ДАЗД; Малина Славова от Сдружение „Шанс и закрила“ Хасково, Илиян Ризов от Сдружение „Съучастие“ Варна,  Нина Николова от Асоциация „Ная“ в Търговище и Христалина Халачева, Секретар на Община Търговище; Галина Моллова от Сдружение „Бъдеще за децата“ Казанлък,  Даниела Русева, началник Отдел за закрила на детето в същия град и Благовест Стоилов, главен експерт в Агенция за социално подпомагане.

В рамките на темата за нови форми, подобни на Фамилни групови конференции Фолкер Лангнер представи наистина интерактивно модела за съседска конференция. Аня Ветцел и Сена Адами представиха програмата „Планиране на личното бъдеще“, която от скоро се прилага в Германия.

Партньорите от Германия, Франция, Великобритания и България представиха схемите на финансиране на разходите за организирането на ФГК в отделните страни и свързаните финансови предизвикателства. В сесията за споделяне на практики партньорите представиха начините за обучение на независими координатори. Всички представяния бяха следвани от оживени дискусии.

Специален гост на събитието бе проф. д-р Франк Фрюхтел от Университета в Потсдам. Неговата презентация „ФГК в рамките на релационната социална работа“ предизвика много въпроси и коментари.

В последния следобед на голямото събиране се проведе работна среща на транснационалния екип на проекта. 

Проект „Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа“ е съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕК

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни