Първа работна среща на партньорите в обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа в Бордо, 22-24 ноември 2017
28.11.2017
Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа е нова програма на фондация Лале в партньорство с Gironde Department, Family Rights Group и NeuKolln von Berlin.

Партньорите от Gironde Departmental Council от Франция, Family Rights Group от Великобритания, NeuKolln von Berlin от Германия и Фондация Лале от България имаха първа работна среща в Бордо от 22 до 24 ноември 2017. Срещата се проведе с домакинството на Департамент Жиронда и събра около 30 представители на местни власти, социални служби и граждански организации от четирите държави.

Партньорите представиха своите организации и дейности. Общата тема, която свърза организациите от страни с различни култури и социални системи беше техният интерес и опит с модела фамилни групова конференция. Участниците обсъдиха амбициозните цели на съвместната програма, очакваните резултати, основните елементи. През втория ден всички заедно посетихме  Pole Territorial de Solidarite de basin в Лантон, където се запознахме на място с работата на социалната система в Жиронда. След посещението обсъдехме подробно планираните дейности, обмяната на посещения през следващата календарна година, предвидените наръчници и материали.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни