Партньори от различни краища на Европа се срещнаха, за да създават възможности за Гранд Експерти
08.12.2017
Фондация Лале става част от иновативна програма, провокирана от възрастни хора, които искат не само да бъдат обучавани в дигитални умения, но и да създават тяхно собствено съдържание за Интернет, по покана на Университета Фридрих Александър.

Екипът на Фондация Лале и нашите партньори от Института за иновации в ученето към Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg; Bundesarbeitsgemeinschaft der Senioren-Organisationen e.V.; Dublin City University, Foundation for Women's Issues (FJK) и Art-Age се събраха в края на ноември 2017 във Фюрт близо да Нюрнберг, за да планират дейностите в рамките на нова програма GrandExpecrts. Програмата ще се реализира в рамките на следващите две години със съ-финансиране по програма Еразъм+ на ЕС.

Партньорите представиха своите организации, дейности и експертиза. Всяка от тях представи също опита си в работа с възрастни хора, мотивацията на екипа и очакванията си за съвместната програма. Участниците имаха оживена дискусия за принципите, темите за дигиталните модули и начините за включване на различни групи от възрастни хора във всяка от страните. Те говориха също за възможни примери и съдържание на базата на предишен опит от проекти и работа с възрастни хора, които могат да бъдат използвани за създаването на обучителен курс и кратки модули.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни