Група за застаряване на населението и солидарност между поколенията в Европейския парламент
15.10.2014
Вътрешната група за застаряване на населението и солидарност между поколенията работи успешно в рамките на Европейски парламент от 1982 година. Тя е значим фактор за подобряване на качеството на живот на стотици милиони Европейски граждани през последните десетилетия. По време на предходния ЕП над 40 члена на парламента, които представляваха повечето от страните членки и всички политически семейства, участваха и подкрепяха работата на групата в добро сътрудничество с Европейската платформа на възрастните хора AGE.

Групата е ефективна платформа за обсъждане на теми, свързани с демографски промени, като предлага крос-партиен форум за задълбочени дискусии и целенасочени действия и помага ЕС да се доближи до своите граждани, чрез предлагане на мерки н отговор на техните очаквания. През следващите няколко месеца Европейските депутати ще работят по значителен брой теми, които могат да доведат до реална разлика в живота на европейските граждани като помогнат на Европа да се справи с последствията от демографски промени. 

До сега депутати от България не са участвали в работата на групата. Насърчаваме колеги и съмишленици да  изпратят писмо на българските депутати в Европейския парламент и да настояват пред тях като техни представители да гласуват за създаването на Групата за застаряване на населението и солидарност между поколенията в новия ЕП през есента. Подкрепата на всеки един от тях е критично важна за общата ни сигурност, че Европа е готова да превърне застаряването на населението в предимство за икономически и социален растеж. Създаването на групата е част от тези усилия. Списък на българските депутати в Европейския парламент можете да намерите на Интернет страницата на Европейския парламент. Е-mail адресите са посочени в дясно над полето акредитирани сътрудници.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни