Започваме работа по създаване на обучителни материали за възрастни хора.
17.12.2020
Първа работна среща на партньорите по проект SenGuide.

Екипът на Фондация Лале, в партньорство с колегите от ILI at Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg и Bundesarbeitsgemeinschaft der Senioren-Organisationen e.V. и German National Association of Senior Citizens’ Organisations (BAGSO) от Германия, Jaume I University от Испания и Silver Thread от Ирландия, започва работа по проект SenGuide. Проектът е финансиран по програма Еразъм+ на Европейската комисия.

Вместо в университета Фридрих-Александър във Фюрт, Германия, в дните от 14 до 16 декември 2020 партньорите се събраха в обща Zoom среща. В три последователни дни представихме накратко своите организации и досегашен опит. Основна част от срещата бе обсъждането на предстоящи дейности, очаквани резултати, план-график и разпределение на задачите. Коментирахме координацията на работа в дигитална среда.

Ние знаем, че възрастните хора имат огромен житейски и професионален опит и знания и често са готови да споделят, участват и учат, да дават съвети и помощ на други хора. Затова с този проект сме си поставили за цел да дадем възможност на възрастни хора да споделят своя опит онлайн. В продължение на 30 месеца ще насочим усилия за разработването на иновативна програма, която да предостави възможност на хора над 55-годишна възраст да научат да разработват интерактивно съдържание. То ще бъде във формата на онлайн обучителни модули, които да бъдат споделяни с други възрастни хора.

Ако Вие или Ваши близки и познати на възраст над 55 години се интересуват и искат да научат как онлайн да представят тема, която ги вълнува и по която се чувстват експерти, свържете се с нас на mgeorgieva@tulipfoundation.net. Ние ще се свържем с Вас и ще Ви поканим да се включите, когато започнат същинските обучителни дейности през следващата година.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни