Седмица на Бащата 2016
31.10.2016
Седмица на Бащата 7 - 13 ноември 2016

Фондация Лале за поредна година се включва активно в Седмица на бащата 2016. Насърчаваме колеги и партньори да участват с различни инициативи и събития.

Фондация Лале и партньори организират множество събития - заповядайте! Списъкът ще се актуализира своевременно.

От 7 до 12 ноември в Детския отдел на Столична библиотека ще има изложба от плакати на Националната кампания “Да бъдеш баща”. Каним всички татковци (или други важни за децата мъже) и деца през цялата Седмица на бащата под наслов "Ела с татко в библиотеката" да четат и рисуват. Всички мъже и деца ще получат безплатни едногодишни читателски карти. А на 12.11.2016 г. в “Часът на приказката” ще гостува писателят Йордан Ефтимов, който заедно с други бащи ще чете приказки. Можете да го направите и вие.

През Седмица на Бащата (7-13 ноември) Институт „Сервантес“ в София ще ви покаже плакатите от Националната кампания „Да бъдеш Баща“.

В Седмица на Бащата магазини Imaginarium ще покажат плакатите от кампанията "Да бъдеш Баща" и ще раздадат картички "Моето любимо място с татко" на всички деца, придружени от бащите си.

Тази година за първи път в Седмица на Бащата се включват 1BIKE България и Orange център с всичките си обекти, в които ще представят плакатите на кампанията.

Сдружение „Деца и юноши" ще отбележи Седмица на бащата като в рамките на дневните си занимания децата, посещаващи Центъра за социална рехабилитация и интеграция 16+ в София ще рисуват картичките Любимото ни място с татко е.." и ще ги подаряват на бащите си.

Под мотото: Деца, кажете на татко: “Татко, хайде да отидем!” Сдружение "Самаряни", Стара Загора организира:

Понеделник, 07.11., от 17:00 до 18:30 часа “С татко в книжарница “Приятели”” (бул.Цар Симеон Велики 118)  - С татко ще направим коли, животни и др. красиви неща от хартия. Татко ще ми почете, а аз ще направя най-красивата картичка за татко!

Вторник, 08.11., от 10:30 до 11:30 часа “С татко на училище” (ОУ “Христо Ботев”, с. Братя Кунчеви) - Ние, децата от трети клас ще разкажем за любимите си места, на които ходим с нашите татковци на приятелите ни от Сдружение “Самаряни”.

Вторник, 08.11., от 13:30 до 15:00 часа “С татко в Аул Бага-Тур” - вход свободен (Старозагорски зоопарк) - С татко ще стреляме с лък, ще разгледаме експозицията с древни оръжия и облекла. И татко ще ме гледа как яздя.

Сряда, 09.11., от 12:00 до 18:00 часа “С татко в библиотека “Захарий Княжески”” (ул. „Цар Калоян“ 56) - С татко ще посетим детския отдел на библиотеката, ще разгледаме книгите, а аз ще получа безплатен достъп до библиотечните услуги за следващите дванадесет месеца.

Сряда, 09.11., от 13:30 до 14:30 часа - “С татко на училище” (ОУ “Христо Ботев”, с. Братя Кунчеви) - Ние, децата от трети клас заедно с приятелите ни от Сдружение “Самаряни” ще направим подарък-изненада за нашите татковци.

Събота, 12.11., от 11:00 до 14:00 часа “С татко в Спасителния център за диви животни” (срещу квартал “АПК”) - С татко ще бъдем доброволци. Ще се включим в дейностите на Спасителния център и на живо ще се докоснем до грижата за животните, които живеят там.

Сдружение „Бъдеще за децата“, Казанлък организира в 4 детски градини в Казанлък през Седмицата на Бащата занимания на тема "Любимото ни място с татко", по време на които децата ще нарисуват любимото си място. Най-сполучливите рисунки ще бъдат заснети и публикувани във фейсбук страницата на Сдружението. В края на Седмицата всяка от детските градини ще направи изложба с рисунките на децата и ще покани татковците да я разгледат заедно със своите семейства.

Сдружение „Шанс и закрила“ ще отбележи Седмица на Бащата на 8 ноември от 12.00 до 13.30 часа в ОУ „Никола Вапцаров" и в СУ „Св. Паисий Хилендарски" в гр. Хасково. Децата ще дискутират по темата – „Аз и баща ми - любими места и занимания", а след това ще ги нарисуват върху картичките.

Сдружение „Център Мария", Горна Оряховица ще направи изложба рисунки на тема: „Как се забавлявам с татко” от децата, посещаващи Центъра. Картините ще бъдат изложени в ЦОП към  Център „Мария”. В Седмица на бащата плакатите от кампанията „Да бъдеш Баща“ ще бъдат поставени в училища, детски градини и кабинети на лични лекари, с които Центъра работи. Ще се проведе работна среща с директора на ОУ „Кирил и Методий”, гр. Горна Оряховица и класни ръководители. Картичката „Любимото ни място с татко“  ще бъде раздадена на ученици от първи до четвърти клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Децата ще нарисуват / напишат или опишат „Как се забавлявам с татко”. Изготвените картички децата ще подарят на бащите си. Родителите, които желаят в кратък текст да опишат как са се почувствали, като са видели/прочели  посланието на децата си, ще имат възможност да върнат като обратна връзка  в плик на класните ръководители, които ще ги предадат на Център „Мария”. Сдружението ще публикува информация за Седмица на бащата в местния електронен информационен канал.

В рамките на Седмицата в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик  и „Детски отдел” към нея, Сдружение „Егида“ ще обособи кът с изложба на плакати и кутия за послания. Всички деца и значими за тях мъже ще имат възможността да напишат своите послания един към друг, както и да нарисуват заедно картичката с надслов „Любимото ни място с татко“. Сдружението ще помоли педагогическите съветници и директорите на училищата на територията на град Пазарджик за съдействие да поканят всички деца и техните родители да вземат участие в кампанията, която подчертава важната роля на бащата в семейството. Ще акцентираме на бащината фигура и в групата за взаимопомощ на кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора, която ще се проведе на 11.11.2016г. в КСУДС; както и в „Училище за родители". В групата по „Релационна психомоторика" - ще раздадем картички на децата да изобразят „любимото си място с татко", както и на деца потребители в услугите Център "Спешен прим", ЗМБ и ЦОП. Във фоайто на КСУДС също ще има плакати и кутия за послания.

Сдружение „Първи юни“, Бяла Слатина организира на 11 ноември 2016г. от 14.00 ч. в читалищата в селата Комарево и Соколаре спортен празник под наслов „Баща на място - Татко е до мен".

Клубът на нестопанските организации в Търговище организира две събития на 12 ноември, събота. Първо по инициатива на родителите, татковци и по-големи деца ще се включат в боядисване на оградата и очертаване на игрището в двора на 2 ОУ "Никола Вапцаров" в кв. Малчо Малчев, гр. Търговище. А след това, ще се пренесем в нашата малка Детска къща "Слънчеви усмивки", където ще проведем състезание между татковците със забавни и полезни игри - простиране, смяна на памперси, обличане и хранене на малкото дете, игра и др.

Сдружение „Съучастие“ ще раздава картички „Моето любимо място с татко“ в кв. Максуда, Варна и ще проведе среща на младежи и бащи в младежкия клуб на сдружението. А на площада в с. Любен Каравелово, община Аксаково по време на регулярната игротека (с караваната), екипът на сдружението ще раздаде от картичките и ще предостави пространство за свободно ораторство (тип Хайд Парк), посветено на бащата.

Социален център "По-добре заедно" към Община Карлово и Сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина", Карлово се включва в Седмицата на бащата, като на 11 ноември ще организира спортен празник "Баща на място" за децата от Центъра и техните бащи/дядовци, които редовно ги водят за рехабилитация, логопед и психолог.

Повече информация ще намерите на сайта на кампанията Да бъдеш Баща, Фейсбук страницата и списание "9 месеца".

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни