Баща на място!
13.11.2016
Много бащи бяха на точното място през Седмица на бащата.

Сърдечно благодарим на всички партньори, колеги и съмишленици, които се включиха в Седмицата на бащата с разнообразни инициативи и събития в София и страната. Благодарение на тях много бащи бяха на точното място – там, където децата им искаха да бъдат заедно с тях.

В Детския отдел на Столична библиотека имаше изложба от плакати на Националната кампания “Да бъдеш баща”, а в “Часът на приказката” писателят Йордан Ефтимов чете приказки заедно с други бащи.

Институт „Сервантес“ в София показа плакатите от Националната кампания „Да бъдеш Баща“.

Магазини Imaginarium също показаха плакатите от кампанията и раздаваха картички "Моето любимо място с татко" на всички деца, придружени от бащи или дядовци.

1BIKE България и Orange център се включиха с всичките си обекти, в които представиха плакатите и картичките на седмицата..

Сдружение „Деца и юноши" отбележи Седмицата, като децата в Центъра за социална рехабилитация и интеграция 16+ в София рисуваха картичките „Любимото ни място с татко е..." за да ги подарят на бащите си..

Сдружение "Самаряни", Стара Загора организира в Стара Загора поредица събития “С татко в книжарница “Приятели”, “С татко на училище” (ОУ “Христо Ботев”, с. Братя Кунчеви), “С татко в Аул Бага-Тур”, “С татко в библиотека “Захарий Княжески”, “С татко в Спасителния център за диви животни”.

Сдружение „Бъдеще за децата“ организира в 4 детски градини в Казанлък рисуване на тема "Любимото ни място с татко". Татковците посетиха изложба с рисунките и ги разгледаха със семействата си..

Сдружение „Шанс и закрила“ събра ученици от ОУ „Никола Вапцаров" и СУ „Св. Паисий Хилендарски" в Хасково, които обсъждаха темата „Аз и баща ми - любими места и занимания", а след нарисуваха тези места на картичките.

Сдружение „Център Мария" направи в Горна Оряховица изложба рисунки „Как се забавлявам с татко” от децата, посещаващи Центъра. През седмицата плакатите на кампанията „Да бъдеш Баща“ бяха изложени в училища, детски градини и кабинети на лични лекари. Ученици от първи до четвърти клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” рисуваха картичката „Любимото ни място с татко“..

Сдружение „Егида“ организира изложба с плакатите и кутия за послания. Много деца и значими за тях мъже писаха своите послания един към друг и рисуваха заедно картички. Акцент върху бащината фигура имаше в работата на групата на кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора и в „Училище за родители". Във фоайето на КСУДС също имаше плакати и кутия за послания.

Сдружение „Първи юни“, Бяла Слатина организира в читалищата в селата Комарево и Соколаре спортен празник под наслов „Баща на място - Татко е до мен".

Клубът на нестопанските организации в Търговище организира по инициатива на родителите боядисване на оградата и очертаване на игрището в двора на ОУ "Никола Вапцаров" в кв. Малчо Малчев в града. Включиха се много татковци и по-големи деца. В малката Детска къща "Слънчеви усмивки" се проведе състезание между татковците със забавни и полезни игри - простиране, смяна на памперси, обличане и хранене на малкото дете, игра и др.

Сдружение „Съучастие“ раздаде картички „Моето любимо място с татко“ в кв. Максуда на Варна и проведе среща на младежи и бащи в младежкия клуб на сдружението. Екипът на сдружението раздаде картички и предостави пространство за свободно ораторство (тип Хайд Парк) на тема Бащата на площада в с. Любен Каравелово, община Аксаково по време на регулярната игротека с караваната.

Социален център "По-добре заедно" към Община Карлово и Сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина", Карлово се включи със спортен празник "Баща на място" за децата от Центъра и техните бащи/дядовци, които редовно ги водят за рехабилитация, логопед и психолог.

Още информация ще намерите на сайта на кампанията Да бъдеш Баща, Фейсбук страницата и списание "9 месеца".

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни