Седмица на Бащата 2020
09.11.2020
Да отбележим Седмицата на бащата шумно и весело!

Нуждите, интересите, заниманията на хората се променят в зависимост от възрастта, сезона, актуалната пандемиологична ситуация. Някои неща и хора, обаче, винаги са важни. В седмицата от 9 до 15 ноември ще отбележим важната роля на бащите и мъжете от семейния кръг за добруването на децата. Ще го направим шумно и с музика, песни и танци. Звуците, ритъмът, музиката са универсален език. Всички хора го говорят и разбират.

Насърчаваме родители, специалисти, колеги и приятели да организират в рамките на мерките за ограничаване на КОВИД-19 инициатива и най-вече да насърчат родители и деца да измислят и направят нещо заедно. Тази година Седмица на бащата е различна. Затова предлагаме идеи и дейности, с които можете да се забавлявате и у дома и онлайн.

Предизвикателство "В ритъм с татко"
Дали шумът може да се превърне в ритъм? Досадното дрънчене може да прозвучи като мелодия с малко въображение. Най-малките любители на музиката и звуците могат да направят, с помощта на татко, своя песен или ритъм за танц. Готварски прибори и други домашни потреби могат да влязат в нова роля и изпълнят дома с неповторимо звучене. Дори старите песни ще бъдат вълнуващи на „нов глас“.

Предизвикателство "Липсинг с татко“
През последните години т.нар. „липсинг“ придоби световна популярност с различни състезания и забавни програми. Липсинг е когато на фона на популярно парче някой имитира пеене с помощта на мимики. Дали могат бащите да запеят както никога досега, използвайки гласа на своя любим изпълнител? Възможностите са неограничени! Може и да смените ролите на изпълнител и слушатели.

Предизвикателство "Знае ли татко любимата ми песен?"
Децата със сигурност могат да покажат на бащите си нови неща в света на музиката! Много от тях знаят стилове и песни, за които бащите им не са чували. Това е предизвикателство за тях - пуснете любимото си парче на татко, запишете реакциите му. След това той има 30 секунди да пресъздаде песента и да я представи с подходящ танц.

Можете за запишете всяко предизвикателство на кратко видео и, ако решите, да го споделите на фейсбук страницата на "Да бъдеш Баща". Лесен начин да намерите последователи на вашия музикален стил.

“Седмица на бащата” е част от националната кампания “Да бъдеш баща”. Целта на общата кампания на Фондация Лале и още седем граждански организации е да стимулира мъжете да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни