Първа Борса на проекти и идеи в Пазарджик, 28 юни 2011
30.06.2011
Първата борса на проекти и идеи се проведе В Пазарджик във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов" на 28 юни.

Секретарят на Община Пазарджик г-н Румен Кожухаров обяви началото на борсата като удари вече традиционния за борсата гонг. След един час динамични срещи, запознанства, обмяна на контакти и идеи между местния бизнес и граждански организации бяха сключени 27 сделки за обмен на стоки, материали, услуги и доброволен труд на обща стойност 10 500 лв.

Някои от сделките осъществени на първата Борса в Пазарджик:

  • Дуропак Тракия АД ще предостави на Сдружение „Помощ за деца в риск” – Пазарджик – дрехи и обувки за деца, офис техника, офис обзавеждане и материали за работата на школите към сдружението, което от своя страна се е ангажирало да приеме деца на служители в Дуропак за обучение в школата си по иконопис и да организира тим билдинг за служителите на фирмата.

  • Фирма „Аргос” ще предостави охранителни услуги на фестивалите провеждани от „Младежки дом” Пазарджик, който от своя страна е поел ангажимент да организира празници по различни поводи за служителите на фирмата и семействата им.

От страна на бизнеса най-много сделки сключи фирма Дуропак, а от гражданските организации - Сдружение „Съюз за независимо творческо общуване”.

Борсата в Пазарджик се проведе с подкрепата на Община Пазарджик, КРИБ – Пазарджик, Съюза на частните предприемачи – Пазарджик, Минерална вода „Ракитово”, Младежки дом – Пазарджик, Обществен фонд – Пазарджик.

Борсата се реализира в рамките на проект, финансиран от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Статия във в. "Капитал".

 

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни