Официално връчване на Награди „За енджиотата и хората”
12.11.2015
Наградите бяха обявени на специална церемония в 16 часа на 12 ноември 2015 г. в зала „Надежда“ на Столична библиотека.

Събитието започна с приветствие от Юлия Цинзова, директор на Столична библиотека. Тя приветства участници и гости и говори за словото, сътрудничеството и възможностите, който то дава.

Мария Петкова от Фондация Лале и Георги Генчев от Информационния портал за неправителствените организации в България разказаха за идеята и целта на конкурса за кратък текст на тема „Защо моята организация е важна за хората?“ Целта беше да предизвикаме колегите от граждански организации да ползват човешки език в общуването с хората (особено с тези, със и за които работят), дарителите, доброволците, другите организации, медиите, обществото...

Тази година бяха представени 49 текста на различни организации. Жури с членове Люба Йорданова, журналист от вестник Капитал, Марин Бодаков, писател и преподавател и Цвета Шопова, дългогодишен журналист в Българско Национално Радио определиха най-добрите текстове по три критерия: човешки език на писане; ясно и разбираемо представяне на организацията и значението й за хората; интересен и вълнуващ разказ.

Цвета Шопова прочете развълнувано текста на Фондация Диви животни и покани представител на организацията да получи наградата. Люба Йорданова представи другия награден текст – на Фондация Стъпка за България.

Двете организации получиха сертификат и чек за 500 лева. Текстовете им ще бъдат публично представени в различни медии и платформи.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни