Проект на месец Януари 2008 г. - "Протегната ръка", Пазарджик
31.01.2008
Сдружение “Бъдеще”, Пазарджик

Целта на нашия проект е да се защитят правата на хората с увреждания чрез застъпничество, предоставяне на консултации и оказване на помощ на 400 човека с различна група инвалидност.

Проектът започна в края на 2006 г. с обучение на екипа за работа с хора с увреждания. Оборудвахме Клуба на хората с увреждания с уреди за рехабилитация – велоергометър, бягаща пътечка, гирички, спортен дюшек, вибромасажор, шведска стена и др. Закупихме и микробус със специално устройство (рампа) за инвалидни колички, с който превозвахме младите инвалиди от домовете им до клуба и организирахме няколко екскурзии до местността “Добра вода”, София, Девин и Бачковския манастир. При нужда доставяме и помощни технически средства, хранителни помощи и дрехи.  Осигурихме и превозихме по домовете помощни технически средства на 150 човека и извозихме 37 инвалида до санаториума на трудещите се селяни във Велинград. Проведохме 607 консултации по социални дейности и с помощта на консултанта осигурихме на 2 човека инвалидни колички с акумулатор. Рехабилитаторът провеждаше рехабилитации всеки петък, като през тях преминаха 301 човека. Извършвахме и посещения по домовете, като доброволците свикнаха с този начин на работа. За целта ги насочихме към селата, където бяха най-големите проблеми и за това време успяхме за помогнем на 40 инвалида в града и на още 36, живеещи в 20 села в общината. Допълнително успяхме да осигурим дърва за огрев на инвалидите.
През периода на проекта направихме 635 посещения по домовете, информирахме 607 инвалида от общността за промените в закона на хората с увреждания, полагахме всекидневна грижа за 40 инвалиди и подпомогнахме 38 човека за пенсиониране. Сега ние сме най-търсената организация за решаване на конкретни проблеми и спечелихме доверието на всички инвалиди в общността.

Сдружение “Бъдеще”
Ул. “Бузлуджа” 9
Пазарджик 4400
Тел. 034 / 48 29 46
future_4@abv.bg

 

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни