Награди Проект на годината 2022
17.05.2023
Проекти на годината 2022

Традиционните награди Проект на Годината бяха обявени за осемнадесети пореден път на публична церемония на 15 май в Литературен Клуб „Перото“. Наградите са признание за професионализъм и постижения на граждански организации. Вижте всички 23 номинации от цялата страна. Те бяха представени от екипи на изпълняващите организации, партньори, донори, участници и доброволци. Дейностите са насочени към деца и възрастни хора, жени и младежи, семейства и общности, деца с увреждания, хора с редки болести, жители на малките населени места.

Жури от доказани професионалисти от бизнеса, хора на изкуството и дипломати избра най-добрите проекти по предварително обявените критерии – резултати; устойчивост на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места. Членовете на журито обявиха и връчиха наградите.

Владимир Пенков, Председател и Старши съдружник в Пенков, Марков и партньори и член на УС на Фондация Лале представи Н. Пр. Ирене Планк, Посланик на Германия в България и подчерта важността на превенцията и противодействието на насилието. Г-жа Планк разказа за смисъла, дейностите и резултатите от проект „Противодействие на домашното насилие в три общини на Област Велико Търново“ на Сдружение „Център Мария“, Горна Оряховица. Людмила Цветанова и Донка Петрова от организацията приеха награда и развълнувано изказаха задоволство от признанието за многогодишната работа на екипа.

Венислав Йотов, Управител на Colonnade, и Левон Хампарцумян, Председател на Управителния съвет на Български форум на бизнес лидерите, от УС на фондацията представиха Момчил Василев, управляващ директор на Endeavor България, и Ирена Комитова, представител на The Economist Group. Те двамата представиха проекта на Образователен център „Дворецът на децата“ и Сдружение „Здравец“ хижа Минзухар в Русе Детска бригада – лекции по градинарство и пчеларство за деца“Благовеста Ценова от центъра разказа за развитието на дейностите и естественото постепенно включване на все повече деца, родители и учители.

Григорий Ананиев, управляваш директор на Markets Head Central Europe, Citi Europe Plc., разказа за промяната, която колегите от Клуб на НСО Търговище, Сдружение ЛАРГО Кюстендил, Национална мрежа на здравните медиатори и Сдружение „Жажда за живот“ Сливен са постигнали с реализирането на проект „Наредба 26 в действие: За повече здрави бебета и щастливи майки“Той обърна специално внимание на продължаващите дейностите с цел широко прилагане на наредбата в практиката. Невена Маджарова и д-р Таня Андреева споделиха удовлетворението си от работата на голям екип специалисти, изследователи, юристи и сподвижници. Изразиха искрена надежда, че усилията им ще помогнат на хиляди бебета и техните майки и семейства в България. Заедно с Диляна Дилкова и Ваня Абаджиева приеха наградата от името на всички работили за каузата.

 

Вечерта завърши с наздравица за наградените екипи на проектите на 2022 година и оживени разговори между участниците и гостите на церемонията.

Наградите са равностойни. Изработени са специално от Георги Чапкънов. Церемонията се организира с медийното партньорство на Информационния портал на неправителствените организации в България и съдействието на Националния Дворец на Културата.

 

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни