Награди Проект на Годината 2018
29.03.2019
Награди Проект на Годината 2018 бяха връчени на 27 март в КЛУБ 1 на НДК.

Публичната церемония за наградите се състоя в първата седмица на пролетта.  В световния ден на театъра Мария Петкова, директор на Фондация Лале, откри събитието с думи за театъра на сцената и театъра на живота, който всички играем ежедневно. Той ни събира и вълнува, тревожи и разсмива. Понякога е драма или трагедия, в други дни е комедия. Винаги има различни роли и неочаквани ситуации. Не винаги си даваме сметка за това, което се случва преди представлението и зад кулисите - усиления труд, нервите, малките радости, провалите и триумфите на актьорите от театъра и живота, за професионализма им.

Награди Проект на Годината са признание за добрите професионалисти в гражданските организации.  По традиция наградите за 2018 година бяха обявени от членовете на журито  - доказани професионалисти от бизнеса, медиите и дипломати.

Ираван Хира, Главен изпълнителен директор на Hewlett Packard България и Председател на Българския Форум на Бизнес Лидерите, представи проектГрижа в ранната възраст” на Фондация „За Нашите Деца“. Ваня Кънева прие наградата и благодари на партньори и участници в дейностите.

Александър Димитров, Председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на А1, разказа за проект за деца и младежи в село Балван - „Център за превенция и спорт” на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Заедно с Анна Захариева, член на УС на Фондация Лале, която сподели размисли за проектите, той връчи наградата на Веселка Иванова, заместник председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Росица Димитрова от Община Велико Търново.

Петя Колчева, Управляващ съдружник в Новел консулт, с вълнение говори за значението на проектПодкрепа на родителството” на Сдружение „Съучастие”, Варна. Н. Пр. Стефано Балди, Посланик на Италия в България, продължи разговора за ролята на гражданските организации. Илиян Ризов и Лейля Хюсеин споделиха колко важно е признанието и насърчението за тях и колегите им.

В края на вечерта заместник-председателят на ДАЗД Мариела Личева връчи на Владимир Кисьов, председател на УС на Фондация Лале, официален плакет на Агенцията и поздравителен адрес като признателност за работата на фондацията.

Заедно с вечно цъфтящите лалета, специално изработени от Георги Чапкънов, наградените организации получиха сертификат и поощрителен грант от Фондация Лале.

Церемонията бе организирана с медийното партньорство на вестник Капитал и Информационния портал на неправителствените организации в България и с подкрепата на Националния дворец на културата.

Фондация Лале организира конкурса за най-добрите проекти за четиринадесета  поредна година като отговор на ефективните и иновативни проекти, замислени и реализирани с грижа за хората в България.

Медийно отразяване:

НПО портал, 28 март 2019

Общинско радио Велико Търново

RegNews

в. Труд, 28 март 2019

Брошура Проект на Годината 2018 - наградени

Брошура Проект на Годината 2018 - номинации

 
 
Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни