Работна среща на партньорските организации по проект за правата на възрастните хора
26.07.2022
Защита на правата на възрастните хора чрез гражданско участие и между-поколенчески подход е в основата на общите дейности на партньорите

Често четем и говорим за правата на децата, на жените, на хората с увреждания, на хората от малцинствата …. Малко сме чували, обаче, за правата на възрастните хора.

Фондация Лале започна работа по нов проект в партньорство със Sage Advocacy от Ирландия, BAGSO от Германия и Pro Senectute от Австрия. Общата ни цел е да поставим темата за правата на възрастните хора, като стимулираме и организираме учене и обмен на практики в областта на участие на гражданите и диалог между поколенията хора в нашите страни.

Първата ни работна среща се проведе в Бон в следата на юли. С любезното домакинството на колегите от BAGSO споделихме мисли и наблюдения за разбирането и спазването на правата на възрастните хора в различните страни. Обсъдихме общи намерения и планирахме конкретни стъпки за следващите месеци.

Проект "Защита на правата на възрастните хора чрез гражданско участие и между-поколенчески подход" се реализира с подкрепата на Програма Еразъм+ на Европейския съюз.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни