Включете се в проект TRACEUS : споделете свои рецепти и традиции.
21.01.2021
Ако сте над 55 години, имате готварски умения, вълнувате се от кулинарни рецепти, които искате да споделите, имате смартфон, интернет и свободно време – пишете ни!

Фондация Лале започва работа по нов вълнуващ партньорски проект TRACEUS, съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС. Името е съкращение от „Европейски традиции, рецепти и кухня с помощта на смартфони“.

Идеята ни е да насърчим възрастни хора и чужденци, живеещи в България, да опишат и споделят свои кулинарни и културни традиции с видеоклипове, чрез лесно достъпна смартфон технология. Ние ще помогнем за създаването на видеоклипове с рецепти, които ще бъдат събрани и достъпни на онлайн платформа в шест европейски страни.

Първо ще предложим обучение за това как се правят видеоклипове за споделяне на рецепти и истории за тези рецепти. След това, когато участниците са направили видеоклипове (и са споделили вкусни рецепти), ще поканим всички на обща официална заключителна среща, на която да ги представят, и ще ги популяризираме в социалните медии.

В момента търсим малък брой доброволци - българи и чужденци, живеещи в България, на възраст над 55 години, с чиято помощ да направим обучението максимално полезно и удобно за възрастни потребители.

Ако Ваши близки или приятели (на възраст над 55 години) или Вие самите, имате готварски умения, вълнувате се от кулинарни рецепти, които искате да споделите, и имате смартфон, интернет и свободно време – включете се в интересните дейности. Ще научите как и ще представите любимата си рецепта, като сами я заснемете и разкажете историята й. Пишете ни на mgeorgieva@tulipfoundation.net.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни