Публична церемония Доброволческа инициатива 2014
26.11.2014
Заповядайте на връчването на годишните нагаради за Доброволческа инициатива 2014

Тържествената церемония за обявяване на годишните награди Доброволческа инициатива 2014 ще се състои от 14 часа на 5 декември 2014 г., Международен ден на доброволците, в централното фоайе на Народен театър „Иван Вазов”, София.

Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще бъде официален гост на церемонията.

Тази година бяха номинирани 66 разнообразни интересни инициативи от цялата страна, осъществени от местни доброволци в 36 населени места. Дейностите са организирани от граждански организации, неформални сдружения, бизнес компании, читалища, училища и граждани.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година. Той бе обявен от Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци през месец април и беше отворен за организации и групи, които през настоящата 2014 година са реализирали своя доброволческа инициатива, без значение на място и време на реализация, цел и начин на организация на събитието, източници на финансиране, брой и възраст на доброволците.

Представените инициативи са оценени по резултатите, значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците; финансовата ефективност.

Най-добрите инициативи са определени от жури в състав Анета Милкова, член на Управителния съвет на Българска Национална телевизия; Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България; Алексей Лазаров, главен редактор на вестник Капитал; Иван Станчов, основател и председател на УС на Фондация Карин дом и Бойко Станкушев, журналист. Те ще бъдат отличени с почетна грамота и материална награда във формата на инвестиция в развитието на доброволците и организацията.

Церемонията се провежда с подкрепата на Народен театър „Иван Вазов” и медийното партньорство на Българска национална телевизия и вестник „Капитал.

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни