66 инициативи от цялата страна бяха номинирани в конкурса за Доброволческа инициатива 2014
03.11.2014

66 разнообразни и интересни инициативи от цялата страна бяха номинирани в тазгодишния национален конкурс Доброволческа инициатива 2014. Конкурсът, обявен от Фондация Лале и Национален алианс за работа с доброволци през месец април, беше отворен за организации и групи, които през настоящата 2014 година са реализирали своя доброволческа инициатива без значение на място и време на реализация, цел и начин на организация на събитието, източници на финансиране, брой и възраст на доброволците.

Представените 66 инициативи са осъществени от местни доброволци в над 36 населени места, като три са реализирани в цялата страна. Номинираните доброволчески дейности са организирани от граждански организации, неформални сдружения, бизнес компании, читалища, училища и отделни граждани.

Най-добрите инициативи ще бъдат определени на основа на резултатите, значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците и финансовата ефективност от жури с членове Анета Милкова, член на Управителния съвет на Българска Национална телевизия; Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България; Алексей Лазаров, главен редактор на вестник Капитал; Иван Станчов, основател и председател на УС на Фондация Карин дом и Бойко Станкушев, журналист. Отличените организации ще получат сертификат и материална награда във форма на инвестиция в развитието на доброволците и организацията. Церемонията за обявяване и връчване на наградите ще се състои на 5 декември - Международния ден на доброволците.

Списък на номинираните инициативи

 

 

 

 

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни