Включете се

Ден на Бащата - 17 юни 2018

Мнението, отношението и участието на бащите и мъжете в ежедневието на децата има определящо значение за бъдещето им.

Бащите и значимите мъже от семейния кръг имат съществена роля за развитието и бъдещето на децата с присъствието си, с думите, с отношението, с поведението си.

За поредна година Фондация Лале организира заедно с партньори и съмишленици събития и инициативи за отбелязване на Деня на Бащата в третата неделя на месец юни.

На 17 юни на площад “Ал. Невски” от 11 до 13 часа деца от всички възрасти и техните бащи, батковци и дядовци ще могат да разгледат пожарна и полицейска техника. Разбира се всички майки, момичета и жени са добре дошли! В партньорство със Столична община по традиция организираме Ден на Бащата с демонстрация на пожарни коли, полицейски автомобили, джипове и мотори, авариен автомобил и свободни разговори с пожарникари, спасители и полицаи. Това е възможно благодарение на съдействието на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Столична дирекция на вътрешните работи и Столична дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

На Деня на Бащата Домът на киното предлага поредица от избрани филми, свързани с бащите, мъжките фигури в семейството, духовните учители, които, изгубени или намерени, винаги са определящи за пътя на всеки един от нас.

Мнението, отношението и участието на бащите и мъжете в ежедневието на децата има определящо значение за бъдещето им. Независимо от културни, религиозни и социални различия, все повече хора осъзнават важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат - значимите за децата мъжки фигури в семейството - имат за тяхното пълноценно развитие. Известно е, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата да имат добри приятелства и представяне в училище; пълноценни отношения с възрастните; по-малко проблеми с поведението и риск от употреба на наркотици и най-важното - да имат добро самочувствие и бъдеща реализация.

Включете се и вие! Организирайте събитие, четене, състезание! Поканете децата и бащите, с които работите да реализират своя идея!