Ден на Бащата - 18 юни 2017
12.06.2017
Да отбележим ролята на значимите за децата мъже в Деня на Бащата!

Когато пораснат децата следват примера от ежедневието , а не съветите на баща си. Имаме много кратко време, само няколко години,  да покажем на децата нашия свят, за да растат в техния, да им разкажем за нашите мечти и ги насърчим са следват техните.

Фондация Лале за поредна година организира разнообразни събития и инициативи за интересно отбелязване на Деня на бащата в третата неделя на месец юни. Тази година Фондация Лале и Столична община, със съдействието на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, СДВР и Столична дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ви канят заедно да отбележим Денят на Бащата на 18 юни от 10,30 до 13,00 ч. на пл. Ал. Невски. В пространството между ул. „11 август“ и ул. „Дунав“ всички деца и техните родители ще могат да разгледат паркираните пожарна кола, полицейски автомобил, джип и мотори, авариен автомобил, термо-камера и да си поговорят с пожарникарите и спасителите.

Включете се и вие! Посланията на деня ще достигнат до повече бащи, дядовци, батковци и деца, ако повече хора и организации се включат със своя идея или събитие в местната общност. И да не забравим да благодарим на значимите мъже в живота си.

Ние знаем, че независимо от културни, религиозни и социални различия, много хора осъзнават важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат - значимите за децата мъжки фигури в семейството - имат за тяхното пълноценно развитие. Известно е, че бащите (биологични, осиновители или с друга бащинска роля) помагат на децата да имат добри приятелства и представяне в училище; пълноценни отношения с възрастните; по-малко проблеми с поведението и риск от употреба на наркотици и най-важното - да имат добро самочувствие и бъдеща реализация.

 

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни