„Общество на всички възрасти” - кампания за Международния ден на възрастните хора 1 октомври
04.09.2017
Включете се, за да бъдем „Общество на всички възрасти”!

Фондация Лале започва кампания „Общество на всички възрасти” за 1 октомври, който от 1991 година се отбелязва като Международния ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН.

Тази година темата на Международния ден на възрастните хора е „Влизане в бъдещето: използване на талантите, приноса и участието на възрастните хора в обществото.” Целта е да включим и разширим приноса на възрастните към техните семейства, общности и цялото общество. Търсим разнообразни начини да подкрепим пълно и ефективно участие на хората в късна възраст в живота на обществото в съответствие с техните права, нужди и личен избор.

За десета поредна година каним колеги, партньори и съмишленици да се включат в кампанията и заедно да покажем внимание и отношение към  нашите майки и бащи, баби и дядовци, учители и приятели. Знаем, че ежедневието на възрастните хора често не е лесно, но от тях знаем че най-много тежат самотата, изолацията, липсата на разбиране и зачитане.

Организирайте инициатива за Деня на възрастните хора в зависимост от идеите и възможностите си. Събитията могат да бъдат разнообразни – посещения, срещи, разговори, представления, концерти, изложби, конкурси, екскурзии и др. Всяка организация най-добре ще избере подходящата идея и форма. Не е нужно да работите с възрастни хора, за да се включите. Важно е и участието на деца и младежи. Събитието може да е в училище, читалище, дом за възрастни хора, клуб на пенсионера, парка или на площада. Важно е да покажем отношение и зачитане към възрастните хора около нас.

Ако в планираните дейности предвиждате участие на деца и младежи под 18 години -  запознайте се с политиката за закрила на детето на Фондация Лале при организирането и изпълнението на дейностите в рамките на кампанията.

Изпратете ни попълнена кратка информационна форма за инициативата, с която ще се включвате в кампанията на info@tulipfoundation.net до 28 септември 2017. Очакваме и няколко снимки от събитието до 2 октомври, за да ги споделим с другите участници.

Препратете тази информация до колеги, приятели и партньори.
Нека заедно бъдем „Общество на всички възрасти”!

Абонирайте се за месечен бюлетин
Подкрепете ни